Home Curaçao Villa Contact English Deutsch  Curaçao

  Ligging

  Klimaat

  De zee

  Vluchten

  Taal

  Water

  Elektriciteit

  Medisch

  Geld

Culinair

  Uw inkopen

  Links
Culinair


Antillianen zijn dol op lekker eten!

BarbecueDe lokale keuken heet "Krioyo" en is eigenlijk een mix van allerlei culinaire invloeden. Enkele veel voorkomende gerechten zijn stobá (een stoofpotje met verschillende ingrediënten zoals papaya, rundvlees of geit), guiambo (soep van zeevruchten), kadushi (cactussoep), sopi mondongo (soep met ingewanden, alleen voor de liefhebber), funchi (pasta op basis van maïsmeel) en natuurlijk allerelei soorten visgerechten.

Langs de kant van de weg vindt u overal "sneks", een soort mix van avondwinkels en de Hollandse snackbars. Deze zijn vaak tot in de vroege uurtjes geopend.

GerechtHet aanbod van restaurants op Curaçao is groot. Of u nu zin heeft in Chinees, Italiaans, Grieks, Frans of een ouderwetse Hollandse pannenkoek: voor elke smaak en elke portemonnee is er iets lekkers te vinden.

Voor een actueel overzicht van restaurants en hun specialiteiten kunt u het beste gebruik maken van de K-PASA, een wekelijks verschijnend krantje dat over het hele eiland wordt verspreid. Naast restaurants vindt u hierin o.a. ook informatie over evenementen & café's.

 
Home | Curaçao | De villa | Contact | English | Deutsch