Home Curaçao Villa Contact English Deutsch

Curaçao

  Ligging

  Klimaat

  De zee

  Vluchten

  Taal

  Water

  Elektriciteit

  Medisch

  Geld

  Culinair

  Uw inkopen

  Links
Introductie
VlagCuraçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. De grootste plaats op het eiland is Willemstad, tevens hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Curaçao heeft op dit moment ongeveer 135.000 inwoners.

Curaçao is ongeveer 100 miljoen jaar geleden onder de zee ontstaan. De oudste rotsformaties bestaan voor het grootste deel uit vulkanische gesteenten. Deze oude gesteenten werden 60 miljoen jaar geleden boven zeeniveau getild en daarna omgeven door koraalkalksteen.

HandelskadeHet landschap is voornamelijk vlak met hier en daar wat heuvels. Het noordwesten van het eiland is zeer heuvelachtig. De hoogste top is die van de Christoffelberg (375 meter).

Langs de zuidwestkust van Curaçao liggen een aantal mooie baaien en stranden, bij deze baaien kan goed gedoken en gesnorkeld worden. De noordkust bestaat echter voornamelijk uit een ruige vlakte van koraalkalksteen, slechts begroeid met een lage doornige vegetatie. Opgestuwd door de noordoostpassaat beuken de Caribische golven tegen de kust. Hierdoor zijn op verschillende plaatsen mooie grotten te vinden.

Flamingo'sDe grote veelzijdigheid van Curaçao en het heerlijke klimaat maken het tot de ideale vakantiebestemming voor iedereen van jong tot oud. De vele prachtige stranden en unieke duiklocaties, de restaurants, landhuizen, musea en natuurgebieden... Van een golfbaan tot een struisvogelfarm, een avondje naar de bioscoop of het feestelijke carnaval, Curaçao heeft voor elk wat wils!


 
Home | Curaçao | De villa | Contact | English | Deutsch