Home Curaçao Villa Contact English Deutsch  Curaçao

  Ligging

  Klimaat

  De zee

  Vluchten

  Taal

Water

  Elektriciteit

  Medisch

  Geld

  Culinair

  Uw inkopen

  Links
Water


Het leidingwater op Curaçao is niet alleen veilig om te drinken, het is zelfs heerlijk!

In vroeger tijden waren de eilandbewoners voor hun drinkwatervoorziening afhankelijk van regenwater. Maar op Curaçao valt veel te weinig regen om van te kunnen leven, dus maakten de indianen putten in de zachte grond langs de baaien van de zuidkust. Later vonden de Spanjaarden en de Nederlanders drinkwater bij het Schottegat en vervoerden zij het vanaf daar naar Punda.

Naarmate het aantal inwoners steeg nam de behoefte aan water verder toe. Rond 1890 werden vanuit de Verenigde Staten de eerste windmolens geïmporteerd om het land te irrigeren. In 1928 werd uiteindelijk een ontziltingsfabriek in gebruik genomen die het zeewater geschikt maakt voor consumptie.

Water Vandaag de dag wordt ons drinkwater geproduceerd door Aqualectra. Aqualectra is ontstaan uit die eerste fabriek uit 1928 en verzorgt naast het drinkwater ook de elektriciteitsvoorziening op Curaçao.

Het water is van uitstekende kwaliteit: het is zacht, bevat geen chloren en heeft een laag calciumgehalte. Het is geur- en smaakloos en heeft een goede bacteriologische samenstelling: perfect om te drinken dus!


 
Home | Curaçao | De villa | Contact | English | Deutsch