Home Curaçao Villa Contact English Deutsch  Curaçao

  Ligging

  Klimaat

  De zee

  Vluchten

  Taal

  Water

  Elektriciteit

  Medisch

Geld

  Culinair

  Uw inkopen

  Links
Geld


100 guldenOp Curaçao wordt betaald met de Antilliaanse gulden. De (Nederlandse) gulden werd ingevoerd op de Nederlandse Antillen in 1828. In 1940 werd als gevolg van de Tweede Wereldoorlog de Antilliaanse gulden ontkoppeld van de Nederlandse gulden en werd in plaats daarvan gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. De wisselkoers is 1 USD = 1,78 ANG.

De volgende munten worden gebruikt:

- 1, 5, 10 en 25 cent en de munten van 1 en 5 gulden

De volgende bankbiljetten worden gebruikt:

- 5, 10, 25, 50 en 100 gulden

Naast de gulden wordt de dollar ook overal geaccepteerd, al krijgt u uw wisselgeld meestal terug in guldens. Op een enkele uitzondering na kunt u nergens met euro's betalen, maar u kunt uw euro's natuurlijk wel omwisselen bij de bank.

Banken vindt u over het hele eiland. De meeste zijn geopend van ca. 8 uur 's ochtends tot ca. 4 uur 's middags. Sommige banken zijn, net als veel winkels, tussen twaalf en twee gesloten voor de lunch.De belangrijkste banken van Curaçao op een rijtje:
Banco di Caribe
Girobank
MCB Bank
Orcobank
SFT Bank

CirrusDe bekende credit cards (Visa, EuroCard/Master Card, Diners Club & American Express) worden op veel plaatsen geaccepteerd. Daarnaast kunt u met uw Nederlandse pinpas op veel plaatsen geld opnemen, mits op uw pinpas het Cirrus-logo staat afgebeeld.


 
Home | Curaçao | De villa | Contact | English | Deutsch