Home Curaçao Villa Contact English Deutsch  Curaçao

  Ligging

  Klimaat

  De zee

  Vluchten

  Taal

  Water

  Elektriciteit

Medisch

  Geld

  Culinair

  Uw inkopen

  Links
Medisch


Voor een reis naar Curaçao zijn geen inentingen nodig. Uiteraard kunnen door het warme klimaat en ander eten en drinken wel eens maag- en darmstoornissen optreden. Alle producten die u uit Nederland kent zijn echter volop verkrijgbaar, dus meestal is dit goed te voorkomen.

Op het eiland zijn veel Nederlandse artsen gevestigd, die ook een Nederlandse opleiding hebben genoten. Bij een behandeling zult u contant moeten afrekenen, maar de tarieven voor een consult zijn een stuk lager dan u uit Nederland gewend bent. Heeft u een reisverzekering of een zorgverzekering met buitenlanddekking, dan kunt u de kosten na terugkomst daar declareren.

Esculaap Over het hele eiland verspreid vindt u veel zgn. Botikas. Dit zijn deels apotheken, deels drogisterijen. Ook 's avonds is er altijd ten minste één Botika per gebied open, zodat u altijd ergens terecht kunt. Op circa 15 minuten van de villa is zelfs een heuse DA-drogist.

Het St. Elisabeth Ziekenhuis in Otrobanda is voorzien van alle moderne apparatuur en uitstekend opgeleide artsen. Voor duikincidenten is het ziekenhuis uitgerust met een decompressiekamer.

In de villa vindt u een telefoonlijst met daarin onder meer onze vaste huisarts, tandarts en apotheek. Daarnaast staan de beheerders ook altijd paraat om u in geval van nood bij te staan. 
Home | Curaçao | De villa | Contact | English | Deutsch