Home Curaçao Villa Contact English Deutsch  Curaçao

  Ligging

  Klimaat

De zee

  Vluchten

  Taal

  Water

  Elektriciteit

  Medisch

  Geld

  Culinair

  Uw inkopen

  Links
Zee


Met een gemiddelde temperatuur van bijna 27 graden is de Caribische Zee rondom Curaçao ongetwijfeld één van de grootste attracties van het eiland. Het is dan ook geen wonder dat er veel watersportmogelijkheden zijn; zonnen, zwemmen, duiken, maar ook meer avontuurlijke activiteiten zoals het huren van jetski's of een dagje zeilen of diepzeevissen: het kan op Curaçao.

Het eiland heeft enkele grote zandstranden, met alle voorzieningen die daarbij horen, maar Curaçao staat vooral bekend om de vele baaien (de 'bocas'). Dit zijn kleine inhammen waar u in alle rust kunt genieten van wat de zee te bieden heeft. De meeste bocas vindt u op de westerlijke helft van het eiland. Doordat de zee diep in de bocas aan kracht verliest, zijn dit vaak prefecte snorkellocaties.

Duiker Voor de echte duiker heeft Curaçao zo mogelijk nog meer te bieden. De koraalriffen zijn van een uitzonderlijke schoonheid. Rondom het hele eiland zijn dan ook maarliefst zestig unieke duiklocaties! De magie van Mushroom Forest en de nabij gelegen Blue Room, de stijle wand van de Tugboat of het wrak van de Superior Producer: ook onder water raakt u op Curaçao niet snel uitgekeken.

Over het hele eiland verspreid zijn diverse duikscholen waar u terecht kunt voor het huren van materiaal of het volgen van een cursus. Daarnaast verzorgen zij boottrips naar locaties die verder uit de kust liggen. Ook is het mogelijk om een nachtduik te maken of, onder begeleiding, een archeologische duik te maken naar een wrak in de baai van Willemstad.

 
Home | Curaçao | De villa | Contact | English | Deutsch